środa, 26 lutego 2014

Canneloni z mięsem mielonym i sosem beszamelowym

Składniki:
1 opakowanie makaronu Cannelloni
0,5 kg mięsa mielonego
1 cebula
czosnek
przecier pomidorowy
sól, pieprz,
20 dag startego żółtego sera
2 szk. mleka
1 łyżka mąki
olej do smażenia
1 łyżka masła
jajko

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy mięso, przyprawy, czosnek, przecier pomidorowy i dusimy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy surowe jajko.

Sos beszamelowy:

Roztapiamy masło i zrumieniamy na nim mąkę. Następnie dolewamy mleko i gotujemy ciągle mieszając aż sos zgęstnieje. Doprawiamy sola i pieprzem.

Farszem napełniamy makaronowe rurki (nie gotujemy makaronu!) i układamy je w naczyniu żaroodpornym., Wcześniej wysmarowanym masłem. Polewamy sosem beszamelowym i posypujemy startym serem.
Zapiekać 20-30 min w temperaturze 200 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz