środa, 26 lutego 2014

Gulasz z drobiowych wątróbek

Składniki:
20 dkg wątróbki drobiowej
1 cebula
pól kostki rosołowej z kurczaka
3 łyżki kwaśnej śmietany(18%)
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka musztardy
olej
pieprz
sól
maggi

Wątróbki pokroić w kostkę, przyprawić sola i maggi i podsmażyć na oleju.
cebulę zrumienić na patelni.
Wrzucić cebule do wątróbek. W szklance wody rozpuścić rosołek. Rosołkiem zalać wątróbki. Przez 3 min dusić pod przykryciem. Doprawić wg uznania..
W pół szklance wody rozmieszać 3 łyżki śmietany i 2 łyżki mąki i łyżkę musztardy. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Gdy pozbędziemy się grudek, wlewać to do wątróbek, ale nie całości od razu. Wlać tyle, żeby tylko powstała odpowiednia konsystencja gulaszu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz