czwartek, 6 lutego 2014

Makaron ze szpinakiem i serem Feta

Nigdy nie lubiłam szpinaku,a dzięki temu przepisowi nie tylko ja polubiłam, ale również dzieciaczkiJ Mam nadzieję, że i wam przypadnie do gustu.
Szpinak (może być mrożony)
Kostka sera typu Feta półtłusty
3 ząbki czosnku          
Makaron świderki
Czosnek granulowany lub kostka czosnek z Knora
Do tego dania nie dodaję ani grama soli, gdyż ser feta jest słony.

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.

Posiekany szpinak chwilkę dusimy na patelni. Następnie dodajemy do szpinaku zmiażdżone ząbki czosnku. Ser feta kroimy w kosteczkę i dodajemy do szpinaku. Gdy wszystkie składniki się ładnie połączą można jeszcze doprawić czosnkiem granulowanym wg uznania i całość wmieszać do uprzednio ugotowanego makaronu. Całość można posypać startym serem żółtym. SmacznegoJ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz