Nigdy nie lubiłam szpinaku,a dzięki temu przepisowi nie
tylko ja polubiłam, ale również dzieciaczkiJ
Mam nadzieję, że i wam przypadnie do gustu.
Szpinak (może być mrożony)
Kostka sera typu Feta półtłusty
3 ząbki czosnku
Makaron świderki
Czosnek granulowany lub kostka czosnek z Knora
Do tego dania nie dodaję ani grama soli, gdyż ser feta jest
słony.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.
Posiekany szpinak chwilkę dusimy na patelni. Następnie
dodajemy do szpinaku zmiażdżone ząbki czosnku. Ser feta kroimy w kosteczkę i
dodajemy do szpinaku. Gdy wszystkie składniki się ładnie połączą można jeszcze
doprawić czosnkiem granulowanym wg uznania i całość wmieszać do uprzednio
ugotowanego makaronu. Całość można posypać startym serem żółtym. SmacznegoJ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz